NOS NieuwsAangepast

Schip verliest containers na aanvaring Willemsbrug in Rotterdam

In Rotterdam heeft een binnenvaartschip twee containers verloren bij een aanvaring met de Willemsbrug. Het zat een tijdje klem onder de brug, maar is inmiddels weer los.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio ligt het schip aan de kant voor verder onderzoek. Er zijn geen mensen gewond geraakt.

Een cameraman legde vast hoe het misging:

Containerschip ramt Rotterdamse Willemsbrug

De twee overboord geslagen containers zijn vermoedelijk leeg. Rijkswaterstaat gaat de containers uit het water halen, "want ze vormen een obstakel voor de scheepvaart". De scheepvaart lag even stil vanwege de aanvaring, maar inmiddels kunnen schepen weer met gepaste snelheid langsvaren.

Ook op de Willemsbrug is het verkeer weer opgestart nadat het vanochtend was stilgelegd. Experts onderzochten of er schade was ontstaan aan de brug. De schade valt volgens de woordvoerder mee. Er zijn leidingen geschampt, maar die waren al niet meer in gebruik.

Dit hulpschip ligt nu bij de Willemsbrug

Het gebeurt volgens de woordvoerder vaker dat er een schip tegen de brug vaart. De brug heeft een doorvaarhoogte, "maar die is nooit standaard, want we hebben te maken met eb en vloed". Het is dus aan de schipper om te bepalen of het mogelijk is om onder de brug door te varen.

De politie en de Inspectie Leefomgeving en Transport doen onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl