NOS Nieuws

2023 was recordjaar voor Nederlandse hotels, campings en vakantieparken

Vorig jaar maakte een recordaantal gasten gebruik van Nederlandse hotels, campings en vakantieparken. Het gaat om 49,7 miljoen mensen, een stijging van ruim acht procent ten opzichte van 2022, zo meldt het CBS.

Die stijging is te danken aan buitenlandse gasten die in Nederland kwamen overnachten: 20,4 miljoen, bijna een kwart meer dan in 2022. Het aantal buitenlandse gasten is daarmee weer op het niveau van voor de coronacrisis, toen reizen tussen landen sterk bemoeilijkt werd.

Vooral hotels

De meeste gasten verbleven vorig jaar in een hotel, 32,6 miljoen mensen. Vakantieparken ontvingen 10,4 miljoen mensen, campings 5,2 miljoen.

Van de buitenlandse gasten in deze accommodaties kwamen de meesten uit Duitsland (7,2 miljoen), België (2,5 miljoen) en het Verenigd Koninkrijk (2 miljoen).

De populairste bestemming was traditiegetrouw Amsterdam (9 miljoen mensen, een stijging van 21 procent). Ook de andere grote steden zagen een flinke stijging in het aantal gasten: Rotterdam en Utrecht met 19 procent, Den Haag met 11 procent.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl