Het Amerikaanse cruiseschip Norwegian Dawn
NOS Nieuws

3000 mensen bij Mauritius vast op cruiseschip, vrees voor cholera

Voor de kust van het Oost-Afrikaanse eiland Mauritius zitten meer dan 3000 mensen vast op een cruiseschip. Er is mogelijk sprake van een cholera-uitbraak op de Norwegian Dawn. Volgens de krant BN DeStem zitten er ook zeker vijftien Nederlanders aan boord.

Volgens de autoriteiten van Mauritius hebben zeker veertien passagiers en één bemanningslid last van diarree en braken. Zij zitten geïsoleerd in hun kamers. Medewerkers van het ministerie van Volksgezondheid hebben monsters genomen, waarvan de resultaten morgen zouden volgen.

3000 doden

Zuidelijk Afrika kampt met een zware cholera-uitbraak. Half januari werd bekend dat er dertien landen getroffen waren door de bacterie. Ongeveer 200.000 mensen zijn besmet geraakt en 3000 mensen zijn om het leven gekomen.

Uit voorzorg laat Mauritius daarom het cruiseschip niet aanmeren in de haven van hoofdstad Port Louis. Het schip werd ook al geweigerd door het Franse eiland Réunion, dat ook ten oosten van Madagaskar ligt.

In totaal zitten er ruim 2000 passagiers en meer dan 1000 bemanningsleden aan boord van de Norwegian Dawn. Het cruiseschip van de Amerikaanse rederij Norwegian Cruise Line vertrok op 13 februari uit Zuid-Afrika voor een twaalfdaagse reis naar Réunion en Mauritius, via Madagaskar. Daarna zou het schip met nieuwe passagiers terugkeren naar Zuid-Afrika.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl