Het treinstation van Schiphol
NOS Nieuws

Komende twee weken veel minder treinen rond Schiphol

De komende twee weken rijden er veel minder treinen rond Schiphol. ProRail is vannacht met werkzaamheden begonnen, die tot en met vrijdag 8 maart duren. Daardoor is maar de helft van de sporen beschikbaar.

Volgens NS moeten reizigers rekening houden met drukkere treinen, andere vertrek- en aankomstsporen, extra overstappen en een langere reistijd. De vervoerder raadt mensen aan om doordeweeks buiten de spits te reizen, als dat mogelijk is.

Omreisroutes

Daarnaast worden er omreisroutes gegeven. Mensen die de trein tussen Leiden Centraal en Amsterdam Centraal nemen, kunnen via Haarlem omreizen. En reizigers die de trein tussen Den Haag Centraal en Amersfoort Centraal/Zwolle nemen, kunnen via Utrecht Centraal reizen.

Volgend weekend, 2 en 3 maart, is er helemaal geen treinverkeer mogelijk tussen Amsterdam Centraal/Amsterdam Sloterdijk en Schiphol. Mensen kunnen dan de metro pakken naar Amsterdam Zuid en daar overstappen op de trein richting Schiphol.

ProRail pakt met de werkzaamheden diverse zaken aan. Zo worden rond Schiphol onder meer de sporen vernieuwd en ook de constructie waar het spoor op ligt. Daarnaast wordt er gewerkt aan de roltrappen, vaste trappen en hellingbanen. Voor de zomervakantie zouden alle roltrappen en gewone trappen weer in gebruik moeten zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl