NOS Nieuws

Wekdienst 25/2: Herdenking Februaristaking in Amsterdam • AZ neemt het op tegen Ajax

Goedemorgen! In Amsterdam wordt de Februaristaking van 1941 herdacht. En in Alkmaar neemt AZ het op tegen Ajax in de Eredivisie.

Maar eerst het weer: Vandaag wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. Met name in de ochtend vallen er buien. In de middag is het vaker droog en bij een matige zuidenwind wordt het 7 tot 10 graden. Maandag verloopt in het zuiden regenachtig bij maximaal 7 graden. Vanaf dinsdag wordt het vaker droog.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In Amsterdam wordt bij het standbeeld De Dokwerker de Februaristaking van 1941 herdacht. In Amsterdam legden toen tienduizenden burgers het werk neer uit protest tegen de anti-Joodse maatregelen van de nazi's in bezet gebied.
  • In Alkmaar neemt AZ het op tegen Ajax. Bij winst komen de Amsterdammers op gelijke hoogte met AZ. De wedstrijd begint om 16.45 uur en is te horen via flitsen op NPO Radio 1. Ook is de wedstrijd te volgen via het liveblog op NOS.nl en in de NOS-app.
  • En de NK allround en NK sprint in Heerenveen gaan door. Alle wedstrijden zijn live te volgen op NOS.nl en in de NOS-app.

Wat heb je gemist?

Donald Trump heeft in de strijd om de Republikeinse presidentskandidatuur opnieuw een harde klap uitgedeeld aan zijn concurrent Nikki Haley. Na overwinningen in Iowa, New Hampshire, Nevada en de Amerikaanse Maagdeneilanden grijpt Trump nu ook de zege in South Carolina, de thuisstaat van Haley. Zij was er jarenlang gouverneur.

Door het verlies in haar thuisstaat neemt de druk op Haley toe om uit de race te stappen. Toch heeft de oud-VN-ambassadeur de afgelopen dagen aangegeven zeker te willen doorgaan tot en met 5 maart. Die dag staat bekend als Super Tuesday, waarop in meerdere staten tegelijk voorverkiezingen worden gehouden.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

Nu natuurijs in Nederland steeds zeldzamer wordt, zoekt de Friesche IJsbond het verderop. Deze week is een groep jonge ijsmeesters op excursie naar Zweden om het vak te leren.

"Wij krijgen een ijsexcursie, waarbij twee Zweedse gidsen meegaan", zegt ijsmeester Sytse Kroes bij Omrop Fryslân. "Ze hebben daar veel ervaring met natuurijs en kunnen ons goed de verschillende soorten ijs laten zien. En ze zijn er gewend om tochten te organiseren, in alle weersomstandigheden."

Fijne zondag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl