Politie bij het bordeel in Wenen
NOS Nieuws

Vrouwen 'met bruut geweld' gedood in Weens bordeel

In Oostenrijk is geschokt gereageerd op de moord op drie vrouwen in een bordeel. De vrouwen werden gisteren op gruwelijke wijze gedood op hun werkplek in Wenen. Een Afghaanse man van 27 zit vast voor de moorden.

De identiteit van de slachtoffers is niet bekendgemaakt. Volgens de website van het getroffen bordeel werken er vrouwen met een Aziatische achtergrond.

De slachtoffers hebben grote steek- en snijwonden, zegt de politie. Een woordvoerder spreekt van bruut geweld. Wat er precies is gebeurd wordt nog onderzocht.

Een andere vrouw die op het moment van de moorden in het bordeel was, kon zichzelf opsluiten in een kamer. Zij bleef ongedeerd. Meer getuigen zijn er niet.

De verdachte is na korte tijd opgepakt. Hij gedroeg zich daarbij agressief en is daarom getaserd, zegt de politie. De Afghaan had een mes bij zich; dat is vermoedelijk het moordwapen. De man had zelf ook snijwonden.

Nog twee vrouwen gedood

In Wenen zijn vrijdag nog twee lichamen van vrouwen ontdekt. Die zaak houdt geen verband met de moorden in het bordeel. De slachtoffers zijn een moeder (51) en haar dochter (13). Ze werden thuis gevonden en zijn vermoedelijk gewurgd. De 56-jarige vader wordt gezien als verdachte; de politie is naar hem op zoek.

De Oostenrijkse vrouwenorganisatie Frauenring wil vanwege de moorden dat de regering bijeenkomt voor crisisberaad. Voorzitter Klaudia Frieben zegt tegen de omroep ORF dat in Oostenrijk nog nooit vijf vrouwen op een dag werden vermoord.

Frieben vraagt om een nationaal actieplan om geweld tegen vrouwen aan te pakken. Ook oppositiepartij SPÖ wil dat de overheid met zo'n plan komt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl