Tim Merlier boekt zijn tweede zege in de UAE Tour
NOS Wielrennen

Merlier klopt De Kleijn en Kooij en boekt tweede sprintzege in UAE Tour

Tim Merlier heeft na de eerste ook de vierde etappe in de Ronde van Verenigde Arabische Emiraten gewonnen. De Belg van Soudal-QuickStep klopte na 168 kilometer koers rond Dubai de Nederlanders Arvid de Kleijn (Tudor) en Olav Kooij (Visma-Lease a Bike) in de sprint.

In de vlakke, vierde etappe trokken de Brit Mark Stewart en de Belg Harm Vanhoucke direct ten aanval. Na de tweede tussensprint hield de Brit het voor gezien, waarna Vanhoucke het nog dertig kilometer solo volhield.

Met nog drie kilometer voor de wielen was er een valpartij en Kooij zag veel van zijn ploeggenoten onderuit gaan. Hij kon zich nog wel mengen in de sprint, ging van ver aan, maar werd ingehaald door Arvid de Kleijn en de oppermachtige Merlier, die met ruim een fietslengte verschil won. Fabio Jakobsen (dsm-firmenich-PostNL) werd zesde.

De Australiër Jay Vine behield zijn leiderstrui.

Nog drie etappes

De UAE Tour duurt nog tot en met zondag. Vrijdag en zaterdag staan er opnieuw vlakke etappes op het programma. De rittenkoers wordt zondag beslist op de klim naar Jebel Hafeet. De Australiër Jay Vine draagt de leiderstrui.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl