NOS Nieuws

Amerikaan sterft na beet van gilamonster dat hij als huisdier hield

Een 34-jarige man in de Amerikaanse staat Colorado is overleden na een beet van een van de gilamonsters die hij als huisdier hield. Als de man daadwerkelijk overleden is door het gif van het dier, is dat zeer zeldzaam: een beet van het dier is voor mensen vrijwel nooit dodelijk.

De vriendin van de man kwam op geluid af en zag dat een van zijn gilamonsters in de hand van de man beet. De man begon volgens haar vrijwel direct over te geven en had ademhalingsmoeilijkheden.

De man werd op 12 februari al naar een ziekenhuis gebracht en stierf afgelopen vrijdag, maakte de politie bekend. Hij had twee gilamonsters in huis en zeker 26 spinnen. De dieren zijn naar een opvang gebracht. Het houden van een gilamonster is in veel Amerikaanse staten legaal, maar was dat niet in het gebied waar de man woonde, meldt persbureau AP.

Giftige hagedis

Gilamonsters zijn de enige giftige hagedissen die in het wild in de Verenigde Staten leven. Ze bewaren gif in hun onderkaak en het komt vrij bij een beet. Het dier staat erom bekend dat het niet snel bijt, maar als het bijt, laat het moeilijk los. Of de man daadwerkelijk aan het gif van het dier is gestorven of aan een onderliggende ziekte, is nog niet bekend. Het rapport van de lijkenschouwer is volgens AP nog niet openbaar gemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl