De verdachte op camerabeelden na de aanval
NOS Nieuws

Lichaam van verdachte zuuraanval in Londen waarschijnlijk in Theems gevonden

Het lichaam van de man die verdacht wordt van een recente zuuraanval in Londen is hoogstwaarschijnlijk in de rivier de Theems gevonden. Bij de aanval vorige maand raakte de ex-partner van de verdachte zwaargewond. Ook haar twee kinderen liepen verwondingen op.

Opvarenden van een boot vonden gisteravond een lichaam in de rivier, vlak bij de Tower of London. Op basis van kleding en attributen die op het lichaam zijn gevonden denkt de politie nu dat het "heel waarschijnlijk" om de 35-jarige verdachte gaat.

Een officiële identificatie op basis van DNA en het gebit gaat nog lang duren. Het lichaam heeft volgens de politie te lang in het water gelegen om de identiteit op basis van andere uiterlijke kenmerken vast te stellen.

De politie zei twee weken geleden al ervan uit te gaan dat de man is overleden en in het water ligt. Die conclusie werd getrokken op basis van verschillende camerabeelden. De politie sprak toen de verwachting uit dat het lichaam waarschijnlijk nooit wordt gevonden.

Blind aan een oog

Behalve de vrouw en haar twee kinderen moest ook een aantal omstanders en politieagenten naar het ziekenhuis omdat ze in aanraking waren gekomen met het gif. De 31-jarige vrouw ligt nog steeds in het ziekenhuis. Door het zuur heeft ze het zicht in een oog definitief verloren. "We bidden dat het zicht in haar andere oog nog terugkomt", laten familieleden weten. "Het wordt fysiek en mentaal een heel lange weg voor haar."

De andere gewonden zijn al uit het ziekenhuis ontslagen. Op videobeelden is te zien dat de verdachte ook ernstige verwondingen aan zijn gezicht had.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl