Het Flevoziekenhuis in het centrum van Almere
In samenwerking met
Omroep Flevoland
NOS Nieuws

Ziekenhuis in Almere zonder drinkwater door lekkage

Door een lekkage in de waterleiding van het Flevoziekenhuis in Almere komt daar geen drinkwater uit de kranen. Afspraken, opnames en operaties kunnen wel gewoon doorgaan. De brandweer heeft een tijdelijke leiding aangelegd.

Het lek werd gistermiddag ontdekt. Het ziekenhuis kon toen overstappen op de waterbuffer, schrijft Omroep Flevoland. "We hebben een buffer van 100.000 liter", zegt de woordvoerder. "Daarmee konden we tot middernacht vooruit."

Jerrycans

Daarna heeft de brandweer de noodleiding aangelegd, waardoor douchen en handen wassen nog steeds kan. Maar het water dat nu uit de kraan komt, is nog niet veilig om te drinken. Daarom heeft waterbedrijf Vitens jerrycans met schoon water geleverd. "Alleen een kopje koffie moeten we van huis meenemen, want het koffieapparaat is gesloten", zegt de woordvoerder.

Naar verwachting stroomt er morgenavond weer schoon drinkwater uit de kraan in het ziekenhuis. De technische dienst is op dit moment bezig met de reparatie van de waterleiding. Als dat klaar is, wordt de waterkwaliteit 24 uur lang getest. Schoon water verliest zijn kwaliteit door groei van bacteriën. "En het heeft even tijd nodig voordat bacteriën groeien, dus het testen kost ook tijd."

Hoe het lek kon ontstaan, wordt nog onderzocht.

Advertentie via Ster.nl