2023: Lions viert de landstitel
NOS Sport

Handbalkampioen Lions vraagt faillissement aan na straf van 50.000 euro

Handbalclub Kembit-Lions, regerend landskampioen bij de mannen, heeft faillissement aangevraagd. "Een mooi tijdperk wordt geschiedenis", staat in een bericht op de clubwebsite.

De viervoudig Nederlands kampioen en tweevoudig winnaar van de BENE-League ziet geen andere optie nadat het twee weken geleden werd veroordeeld tot het betalen van 50.000 euro aan voormalig speler João Ramos.

De Portugees spande een rechtszaak tegen de club aan omdat hij vond dat zijn arbeidsovereenkomst onwettelijk was beëindigd nadat hij een blessure had opgelopen.

Ramos niet akkoord met andere rol

Lions bood hem een andere rol aan binnen de club tegen een lagere vergoeding, maar Ramos ging daar niet mee akkoord. De kantonrechter stelde hem in het gelijk.

"Deze ontwikkeling heeft geleid tot het onvermijdelijke besluit om het faillissement aan te vragen", meldt de Stichting Top Handbal Zuid-Limburg, die de exploitatie van de club voert.

De ploeg uit Sittard-Geleen, momenteel de nummer drie in de BENE-League en nog actief in de beker, heeft aangegeven het lopende seizoen af te willen maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl