NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 20/2: Rechtszaak uitlevering Assange • PSV in achtste finales CL

Goedemorgen! Vandaag begint de rechtszaak over de uitlevering van WikiLeaks-oprichter Julian Assange aan de VS. En PSV neemt het in de achtste finales van de Champions League op tegen Borussia Dortmund.

Eerst het weer: Het is overwegend droog met naast wolkenvelden ook af en toe wat zon. Later wordt de bewolking dikker en in de avond valt wat lichte regen. Het kwik stijgt naar 10 tot 12 graden bij een matige tot aan zee vrij krachtige zuidwestenwind.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar aan het spoor wordt gewerkt.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In het Britse hooggerechtshof start een rechtszaak over de uitlevering van WikiLeaks-oprichter Julian Assange aan de VS. Hij kan in Amerika een jarenlange celstraf krijgen vanwege spionage.
  • Het Havenbedrijf Rotterdam komt met de cijfers over de overslag in 2023 en de financiële resultaten van de grootste haven van Europa. Ook zuivelconcern FrieslandCampina komt met jaarcijfers.
  • PSV neemt het om 21.00 uur in de achtste finales van de Champions League op tegen Borussia Dortmund.

Wat heb je gemist?

De toertocht van de Amstel Gold Race mag voorlopig gewoon door de gemeente Vaals. Dat is de uitkomst van een gemeenteraadsvergadering in Vaals, die door de aanwezige oud-renner Tom Dumoulin werd omschreven als een "klucht".

De gemeente Vaals wilde grote groepen tourfietsers weren omdat die onder meer afval zouden achterlaten. Maar de volledige gemeenteraad was tegen een plan om de tochten te verbieden. Wel mag er nog maar maximaal één toertocht met meer dan 5000 deelnemers door de gemeente Vaals rijden.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Bioloog Freek Vonk en veertien andere wetenschappers hebben een nieuwe anaconda-soort ontdekt, bleek gisteren. De slang leeft in het noorden van het Amazonegebied.

"De nieuwe soort kwam als een duiveltje uit een doosje", zegt Vonk tegen de NOS:

Freek Vonk ontdekt nieuwe slangensoort: 'Gigantische verrassing'

Fijne dinsdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl