Emirhan Delibas
NOS Voetbal

Turkse club Besiktas zet voetballer op straat vanwege profiel op datingapp

De Turkse topclub Besiktas heeft speler Emirhan Delibas weggestuurd, omdat hij actief was op de datingsapp Bumble. Gisteravond dook een screenshot van zijn profiel op in het sociale medium X, waarna de afbeelding zich snel verspreidde in Turkije.

Bumble is een online datingapp, vergelijkbaar met Tinder, waarin je swipet naar een match. Bij matches kunnen alleen vrouwelijke gebruikers het eerste contact maken met de mannelijke gebruikers

"We hebben in onderling overleg besloten om afscheid te nemen", laat de club uit Istanbul weten in een reactie. "Wij wensen hem veel succes in zijn toekomstige carrière."

In Turkse media wordt gespeculeerd dat Besiktas deze beslissing heeft genomen omdat het profiel de reputatie schaadde van de club. In de datingapp omschreef Delibas zichzelf als Besiktas-speler en droeg hij clubkleding van de zestienvoudig landskampioen.

Hieronder zie je het profiel waarin Delibaş zichzelf omschrijft als "professionele voetballer bij Besiktas":

Het gespeculeerde Bumble-profiel van Emirhan

De 21-jarige voetballer (die zich op Bumble overigens voordeed als 24-jarige) was geen hele grote naam in de Super Lig. Hij speelde dit seizoen pas zes minuten voor Besiktas en werd vorig jaar nog verhuurd aan Goztepe, dat uitkomt op het tweede niveau van Turkije.

Desondanks maakte het verhaal wel wat los bij de fans van de topclub. Zelf noemt de voetballer de berichten "vals". Op zijn Instagram schrijft hij: "Ik wil duidelijk maken dat mijn band met de club niet in twijfel getrokken moet worden en verwerp de beschuldigingen die gemaakt zijn door nepaccounts op social media."

Verder zegt de voetballer dat spelen voor Besiktas altijd een grote verantwoordelijkheid voor hem was geweest. "Jullie liefde en steun is altijd mijn grootste motivatie geweest", sluit de Turkse speler af.

Hieronder het statement van Besiktas over de contractontbinding:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl