Bloemen voor de overleden Navalny in Berlijn
NOS NieuwsAangepast

Woordvoerder Navalny: onderzoek van het lichaam duurt nog twee weken

Het onderzoek naar het lichaam van de overleden Russische oppositieleider Aleksej Navalny duurt nog twee weken. Dat zegt zijn bondgenoot, Ivan Zjdanov, op Telegram. Ook Navalny's woordvoerder, Kira Jarmisj, meldt het op X:

Volgens Jarmisj hebben de onderzoekers tegen de moeder en advocaten van Navalny gezegd dat ze het lichaam nog niet aan hen overdragen. Het zou nog een "chemisch onderzoek" moeten ondergaan, dat dus veertien dagen duurt.

De moeder en advocaten van Navalny werd vandaag de toegang geweigerd bij het mortuarium waar hij mogelijk ligt. Ze zouden toen te horen hebben gekregen dat het onderzoek naar de doodsoorzaak van Navalny "is verlengd".

Vergiftiging

Joelia Navalnaja, de vrouw van Navalny, zegt dat haar man is vergiftigd met novitsjok. In een video zegt ze dat er gewacht wordt totdat de sporen van de vergiftiging uit zijn lichaam zijn verdwenen.

Ook zegt ze het werk van haar overleden man te willen voortzetten:

Weduwe Navalny wil zijn werk voortzetten: 'Poetin heeft mijn man vermoord'

De 47-jarige Navalny overleed onder verdachte omstandigheden in een strafkolonie in Siberië. De Russische autoriteiten maakten zijn dood vrijdag bekend. Volgens Navalny's team is hij vermoord, maar het Kremlin zegt niets te maken te hebben met Navalny's dood.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl