NOS NieuwsAangepast

Podcast Oog: vrouw Navalny zet strijd voort, geklapte formatie en wie vermoordde Marietje Kessels?

Deze week in Het Beste uit het Oog: nadat de Russische oppositieleider Aleksej Navalny overleed in een strafkamp, kondigde zijn vrouw Joelia aan om de strijd van haar man door te zetten. Politico-journalist en voormalig Rusland-correspondent Eva Hartog over de situatie.

Na de Tweede Kamerverkiezingen leek er een coalitie te komen tussen de PVV, BBB, VVD en NSC, maar de onderhandelingen klapten. Nu onderzoekt informateur Kim Putters hoe de kabinetsformatie verder moet. Oud-D66-Kamerlid Boris van der Ham, politiek journalist Leonard Ornstein en hoogleraar politicologie Sarah de Lange bespreken de recente ontwikkelingen in de formatie.

De 11-jarige Marietje Kessels werd in 1900 vermoord na het posten van een brief. Historicus Marilou Nillesen en archivaris Christian van der Ven ontdekten recentelijk nieuwe stukken die nieuw licht schijnen op de zaak.

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl