De man-in-vorm Rasmus Højlund hielp Manchester United met twee goals langs Luton Town.
NOS Voetbal

Manchester United klopt Luton Town dankzij bliksemstart en bloedvorm Højlund

Manchester United blijft in de Premier League in de race voor een plek in de Champions League. De ploeg van trainer Erik ten Hag had het zwaar in de uitwedstrijd tegen het gepromoveerde Luton Town, maar won dankzij een bliksemstart met 2-1.

De Deense spits Rasmus Højlund maakte beide treffers voor United; de eerste na amper 37 seconden, de tweede binnen zeven minuten.

Kritiek is verstomd

Maandenlang vroegen de kritische fans van United zich af of de club met Højlund de zoveelste peperdure miskoop in huis had gehaald. Liefst 74 miljoen euro maakte United over aan Atalanta Bergamo voor de 21-jarige spits, die op dat moment pas negen Serie A-treffers op zijn cv had staan.

Op 26 december vond Højlund voor het eerst het net in de Premier League tegen Aston Villa. Vijf competitieduels later staat de Deen al op zeven treffers. En ook de prestatiecurve van United is dankzij hem omgebogen naar boven.

Zijn razendsnelle openingstreffer in het ouderwets knusse stadionnetje aan Kenilworth Road kreeg Højlund in de schoot geworpen. Amari'i Bell wilde de bal terugspelen naar doelman Tomas Kaminski, maar raakte hem helemaal verkeerd en gaf de spits zo de kans om binnen 37 seconden raak te schieten.

Zijn tweede treffer liet niet lang op zich wachten: een verkeerd geraakte inzet van Alejandro Garnacho werd door Højlund met de borst in het doel gewerkt.

Bij de aansluitingstreffer van Luton Town speelde Tahith Chong, de Nederlander die de jeugdopleiding van Manchester United heeft doorlopen, een voorname rol. Zijn schot werd gekraakt, maar werd door Clinton Morris alsnog in het doel gekopt.

Tahith Chong in actie voor Luton Town

Luton bleef zoeken naar de gelijkmaker en reeg de mogelijkheden aaneen. De beste kansen waren echter voor United, maar beide ploegen wisten het doel niet meer te vinden.

Ross Barkley was met de laatste actie van de wedstrijd nog het dichtst bij de 2-2: de voormalig Engels international kopte de bal diep in blessuretijd tegen de lat.

Manchester United kan rustig omhoog kijken op de ranglijst, want naaste achtervolger Brighton & Hove Albion heeft zes punten minder. De Zuid-Engelse club toonde zondag geen genade met Sheffield United.

Met Bart Verbruggen onder de lat en Jan-Paul van Hecke centraal achterin won Brighton met 5-0 van de hekkensluiter.

Stand Premier League

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl