NOS SportAangepast

Grand Slam-goud judoka Steenhuis in Bakoe, ook vier keer brons Oranje

Guusje Steenhuis heeft als enige Nederlandse judoka goud gepakt op het Grand Slam van Bakoe. In de klasse tot 78 kilogram versloeg de 31-jarige Steenhuis in de finale de Oekraïense Joelija Koertsjenko op ippon in de golden score.

Marit Kamps (klasse boven 78 kilogram), Michael Korrel (klasse tot 100 kilogram), Jur Spijkers en Jelle Snippe (beiden boven 100 kilogram) veroverden brons in hun klasse. Noel van 't End (tot 90 kilogram) strandde in de herkansingen.

Grand Slam-goud judoka Steenhuis in Bakoe, ook vier keer brons Oranje

Eerder deze maand was Steenhuis op de Grand Slam van Parijs met brons nog de enige Nederlandse medaillewinnaar. Steenhuis eindigde vorig jaar als derde op de WK in Doha.

Zaterdag waren er in de Azerbeidzjaanse hoofdstad ook al bronzen medailles voor Joanna van Lieshout (tot 63 kilogram) en Frank de Wit (tot 81 kilogram).

Driemaal brons

Kamps veroverde dus brons in de categorie boven 78 kilogram. Na twee zeges met ippon verloor ze van de Russin Elis Startseva, die eerder Karen Stevenson had verslagen. Kamps won in de herkansingen van Karina Takijevan uit Kazachstan en haalde daarna met winst via ippon op Milica Zabic uit Servië de bronzen plak op.

In de categorie boven de 100 kilogram wonnen twee Nederlanders het brons. Snippe won via een ippon van de Sloveen Enej Marinic, Spijkers noteerde een ippon tegen Utkirbek Turobojev uit Oezbekistan.

Korrel pakte in de categorie onder 100 kilogram eveneens brons, hij won zijn laatste duel met een waza-ari van Islam Bozbajev uit Kazachstan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl