Remco Evenepoel aerodynamisch onderweg naar Albufeira.
NOS Wielrennen

Evenepoel neemt in tijdrit voorschot op eindzege in Algarve, voor sterke Sheffield

Remco Evenepoel heeft een belangrijke slag geslagen in de strijd om de eindzege in de Ronde van de Algarve. De 24-jarige wereldkampioen van Soudal Quick-Step raffelde de 22 kilometer af in 27.09 minuten.

Daarmee was hij 17 seconden sneller dan Magnus Sheffield, die verrassend sterk voor de dag kwam in de tijdrit.

Stefan Küng, die zijn eerste tijdrit reed sinds zijn zware valpartij bij de Europese kampioenschappen in Emmen, werd derde op bijna een halve minuut.

Verrassend sterke Sheffield

Sheffield was vorig jaar van dichtbij getuige van de fatale valpartij van Gino Mäder in de Ronde van Zwitserland en had veel tijd nodig om dat te verwerken. Afgelopen week deed hij op de website van zijn ploeg Ineos voor het eerst zijn verhaal over die vreselijke dag.

De Amerikaan was ook de beste van zijn ploeg Ineos, wat een prestatie op zich is gezien de deelname van erkende tijdrijders als Filippo Ganna en Geraint Thomas. Ganna werd zesde op 0.48 van Evenepoel, Thomas ging niet voluit en werd veertigste op bijna twee minuten.

Thymen Arensman werd 12de op 1.05 van Evenepoel en was daarmee de beste Nederlander. Hij was slechts vijf seconden langzamer dan Wout van Aert, die precies een minuut toegaf op zijn landgenoot.

Podiumkansen

Zondag wordt de vijfdaagse ronde in Portugal beslist met een zware etappe met meer dan 3.000 hoogtemeters en aankomst bergop. Met een voorsprong van 0.48 op Dani Martínez lijkt de strijd om de eindzege beslist in het voordeel van Evenepoel.

Arensman (7de) mag nog ambities koesteren voor een plek op het podium. Zijn achterstand op nummer drie Jan Tratnik is slechts 0.12.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl