Een impressie van het TT-Museum
In samenwerking met
RTV Drenthe
NOS Nieuws

Gemeente stelt miljoen beschikbaar voor museum over motorrace TT Assen

De gemeente Assen wil een miljoen euro beschikbaar stellen voor een TT Museum in de stad. De subsidie is eenmalig, staat in een brief van het gemeentebestuur.

De kosten voor het museum over het jaarlijkse motorrace-evenement zijn geraamd op 2,7 miljoen euro. Sandra Hoekman, voorzitter van de Stichting TT Museum, hoopt dat door de toezegging van de gemeente ook andere investeerders belangstelling gaan tonen.

"Het is prachtig dat de gemeente achter ons staat. Andere geldschieters vragen namelijk altijd als eerste of de gemeente ook gaat investeren. Nu moeten we de rest van het geld bij elkaar zien te krijgen", zegt Hoekman tegen RTV Drenthe.

Bij de provincie Drenthe is volgens Hoekman al een verkennend gesprek geweest voor een investering. "Maar daar is geen toezegging gedaan. We moeten dus aan de slag." In totaal verwacht de stichting zo'n 2,7 miljoen euro nodig te hebben.

De gemeente benadrukt in de brief dat het niet van plan is om geld te steken in de exploitatie van het pand of eventuele tekorten bij het toekomstige museum op te vangen. De gemeenteraad moet nog instemmen met het plan.

Honderdjarige bestaan

De TT, of Tourist Trophy, wordt jaarlijkse in juni verreden op het circuit van Assen en trekt tienduizenden bezoekers uit binnen- en buitenland.

In 2025 bestaat het evenement 100 jaar. Hoekman hoopt in dat jaar het museum te openen.

De beoogde locatie is een voormalig discotheek in het centrum van de stad. In het museum zal onder andere aandacht zijn voor de geschiedenis van het evenement.

Advertentie via Ster.nl