Upamecano maakt een onbesuisde overtreding, veroorzaakt een penalty en mag vertrekken

Inspiratieloos Bayern verliest van Lazio na rode kaart concurrent De Ligt

Zesvoudig winnaar Bayern München heeft in de achtste finales van de Champions League niet kunnen overtuigen tegen Lazio en de uitwedstrijd met 1-0 verloren. Aanvoerder Ciro Immobile was in Rome de matchwinner met een rake strafschop.

Dat was genoeg voor de voorsprong in het tweeluik dat over drie weken zal worden beslist in München.

Na de ruime nederlaag tegen Bayer Leverkusen afgelopen week in de Bundesliga hoopte Bayern, zonder Matthijs de Ligt in de basis, op eerherstel tegen het Lazio dat Feyenoord in de groepsfase nog wist uit te schakelen.

Die plannen werden gedwarsboomd door een rode kaart na rust voor een concurrent van De Ligt: verdediger Dayot Upamecano, die vol op de voet ging staan van Gustav Isaksen. De wedstrijd kantelde en de Duitsers konden de schade niet meer herstellen.

Weinig kansen

Bayern plaatste zich makkelijk voor de knock-outfase, maar had tegen Lazio moeite om te overtuigen. In de beginfase van de wedstrijd domineerde de ploeg uit Beieren en dat resulteerde in twee vroege kansen op een openingstreffer.

Leroy Sané speelde de bal richting de rand van het strafschopgebied, waar Joshua Kimmich klaarstond. Die schoot de bal strak naast de rechter paal. En een paar minuten later miste ook ex-Ajacied Noussair Mazraoui het doel.

Bayern had vervolgens moeite met het creëren van kansen tegen de sterke organisatie van de ploeg van Maurizio Sarri. Lazio zelf loerde op de counter, terwijl Bayern in balbezit domineerde.

Vlak voor rust resulteerde een flitsende Bayern-aanval in een mogelijkheid voor Jamal Musiala, maar het schot van het Duitse toptalent verdween net over de lat. Zo werd er met 0-0 gerust.

De spits in vorm, Harry Kane (links), was ook onzichtbaar in het eerste bedrijf

Lazio kwam sterk uit de kleedkamer. De 22-jarige spits Isaksen ging alleen op Manuel Neuer af en schoot de bal tegen de Duitse keeper. Hoofdschuddend keek trainer Thomas Tuchel naar zijn ploeg, dat de bal inspiratieloos rondspeelde.

De Romeinen groeiden steeds meer in de wedstrijd en werden een handje geholpen toen Upamecano een wilde overtreding maakte.

Het moment waar de nummer zeven van Italië de hele wedstrijd op wachtte, kwam in de 67ste minuut. Upamecano vloog onbeheerst in en landde vol op de voet van Isaksen. Een rode kaart en een penalty waren de straf voor de Fransman.

Immobile viert zijn doelpunt

De Italiaanse topspits Immobile wist wel raak met het buitenkansje en bleef kalm. De aanvoerder schoot de bal in het net: 1-0 en het stadion ontplofte.

Zelfs tegen tien man bleef Lazio vooral verdedigen en liet het de bal aan Bayern. Net zoals in de eerste helft kon de Duitse ploeg geen potten breken en zo was de tweede nederlaag in een week een feit.