NOS Sport

Roeblev heeft in eerste ronde ABN Amro Open handen vol aan Belgische qualifier 'Zizou'

Roeblev voorkomt overwerk in Ahoy tegen dappere Bergs

Andrej Roeblev heeft de tweede ronde van het ABN Amro Open bereikt. De Rus, vijfde van de wereld en in Rotterdam als tweede geplaatst, had zijn handen vol aan de Belg Zizou Bergs, maar voorkwam overwerk: 7-5, 6-3. Hubert Hurkacz ging langs Jirii Lecheka naar de tweede ronde (6-3 6-7, 7-6).

Roeblev, die het toernooi in 2021 won, treft in de tweede ronde Felix Auger-Aliassime. De Canadees, eindwinnaar in 2022, won met 7-6, 7-6 won van de Amerikaan Maxime Cressy.

Bergs deed tegen Roeblev zijn voornaam eer aan en speelde vrij, was niet bang en maakte geregeld prachtige punten. De 24-jarige Belg is vernoemd naar de Franse voetballer Zinédine Zidane, die een jaar voor Bergs geboorte wereldkampioen werd.

Zizou Bergs

Bergs, de nummer 132 van de wereld, bereikte het hoofdtoernooi in Ahoy door zijn beide kwalificatiewedstrijden in twee sets te winnen. Hij kreeg net als Roeblev drie breekpunten, maar benutte er geen een en de Rus sloeg wel twee keer toe.

Roeblev bereikte in januari nog de kwartfinales van de Australian Open. De Rus kwam op grandslamtoernooien nooit verder dan de laatste acht, maar wint met regelmaat kleinere toernooien.

Hubert Hurkacz bereikte met veel moeite de tweede ronde in Ahoy. De Pool en Jirii Lecheka waren aan elkaar gewaagd, uiteindelijk won Hurkacz met 6-3, 6-7 (9), 7-6 (9).

Hurkacz speelde in januari de kwartfinales van de Australian Open en verloor toen van de afwezige Rus Daniil Medvedev. De 27-jarige Pool doet al sinds 2020 mee aan het toernooi in Rotterdam maar is tot nu toe niet succesvol geweest: hij kwam nooit verder dan de tweede ronde.

Hurkacz speelt in de volgende ronde tegen de Nederlander Tallon Griekspoor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl