In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Ontploft drugslab Herveld wordt bewaakt door politie

Het politieonderzoek bij het drugslab in het Gelderse dorp Herveld is vandaag nog gaande. Het lab werd gisteren ontdekt na een explosie. Sindsdien wordt het bewaakt door de politie.

De politie kreeg gisteren een melding binnen van een explosie in een schuur van een boerderij in Herveld. Eenmaal aangekomen vonden agenten het lab in de schuur. Acht mensen werden daarna aangehouden.

Zeven van hen waren volgens Omroep Gelderland op het moment van de explosie op het terrein. Een achtste verdachte ging er met een auto vandoor. Na een politieachtervolging die in de buurt van de A12 bij Utrecht eindigde, is ook de laatste verdachte aangehouden. Alle acht verdachten zitten volgens de politie nog vast.

De explosie was te zien vanaf de snelweg:

Explosie drugslab Herveld te zien vanaf de snelweg

De politie doet sinds de vondst gisteren op het terrein onderzoek naar het lab en de explosie. Tot het onderzoek is afgerond en het lab wordt ontmanteld, wordt het terrein bewaakt, zegt een woordvoerder van de politie. Het is nog altijd onduidelijk wat voor soort drugs er in het lab werden gemaakt.

Volgens Omroep Gelderland is er inmiddels een vrachtwagen van een bedrijf aangekomen dat onder meer is gespecialiseerd in het opruimen van gevaarlijke stoffen.

Advertentie via Ster.nl