Nederlandse hockeysters opnieuw te sterk voor de Verenigde Staten
NOS Sport

Geen monsterzege, wel rekenen Nederlandse hockeysters opnieuw simpel af met de VS

Opnieuw hebben de Nederlandse hockeysters de Verenigde Staten in de Pro League verslagen. Oranje boekte in het Indiase Rourkela een keurige 4-0 zege, nadat het de VS in de eerste wedstrijd al met 7-0 had geklopt.

De formatie van bondscoach Paul van Ass is nog steeds de ongeslagen koploper na negen wedstrijden.

Pien Dicke, die er anderhalve week geleden maar liefst vier in schoot voor Nederland tegen de VS, kwam nu niet tot scoren.

Beheerst schot

De VS had zich duidelijk gewapend tegen een nieuwe afstraffing. Oranje was de dominante partij, maar kwam het eerste kwart niet door de Amerikaanse verdediging heen. Pas het tweede kwart werd de score geopend door Freeke Moes, met een beheerst schot uit een strafcorner: 1-0.

Fay van der Elst tekende voor de 2-0, na een flipperkastachtige situatie voor het Amerikaanse doel, waarbij de bal van verdediger naar aanvaller ketste.

Hoewel Nederland het overwicht had, was er ook gebrek aan effectiviteit. Daardoor bleef de schade voor de VS beperkt.

Moeizame strafcorners

Met een ferme uithaal vanaf de rand van de cirkel wist Felice Albers er na rust 3-0 van te maken. Zo kroop de stand omhoog, ondanks het lage rendement dat Oranje uit strafcorners wist te halen, zeker wanneer Yibbi Jansen niet binnen de lijnen stond. Uit negen strafcorners was er deze wedstrijd eentje raak. De Amerikaanse keepster Kelsey Bing zat er steeds goed bij en anders wel een assertieve uitloper.

Uiteindelijk viel vlak voor tijd alsnog de vierde goal. De uithaal van Jansen uit een strafcorner belandde op de paal. Dankzij goed werk van enkele Oranje-speelsters die balbezit hielden kwam de bal voor de stick van Van der Elst die raak schoot.

Programma

Nederland, dat z'n negende overwinning boekte in de Pro League, speelt in India nog tegen het gastland (woensdag) en China (donderdag).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl