NOS NieuwsAangepast

Podcast Oog: Nieuw Russisch wapen, de spaghettirellen en een nieuwe stem voor het Oog

Rusland werkt aan een ruimtewapen dat communicatie- en spionagesatellieten kan vernietigen. Luitenant-kolonel buiten dienst Patrick Bolder vertelde er ons alles over.

Filmregisseur Christopher Nolan kreeg deze week de BFI Fellowship, het hoogste eerbetoon van het Britse Film Instituut. Filmcriticus Dana Linssen heeft het juryrapport in mogen zien.

Bij de "spaghettirellen:" meer dan zestig jaar geleden gingen Twentse en Italiaanse jonge mannen op verschillende plekken in Nederland met elkaar op de vuist. En nu is er een voorstelling van.

En het is u vast niet ontgaan. Het Oog heeft een nieuwe stem. Juryleden Fleur Wallenburg en Ferrnando Halman over hoe ze de opvolger van Hans Hogendoorn hebben gevonden.

Deze aflevering van Het beste uit het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren.

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl