Tjep Hoedemakers was trefzeker
NOS Sportโ€ข

Nederlandse hockeyers domineren in Pro League, ook Ierland verslagen

De Nederlandse hockeyers hebben in de Pro League gemakkelijk gewonnen van Ierland. In Bhubaneswar werd het 5-1 voor de ploeg van bondscoach Jeroen Delmรฉe.

Oranje kwam kort voor het einde van het eerste kwart op 1-0 door Tjep Hoedemakers, die van dichtbij scoorde na een corner van Jip Janssen. Na een fraaie aanval zette Jorrit Croon de 2-0 ruststand op het bord.

Net na rust ging de bal op de stip toen Duco Telgenkamp op zijn stick werd geslagen; Janssen pushte raak voor zijn tweede. Croon veroorzaakte even later een strafbal en Ierland kwam op 3-1. Pas in het slotkwart nam Nederland afstand van de debutant op het internationale toernooi.

Janssen benutte een corner en Steijn Heiningen schoot raak via een Ierse stick voor de eindstand.