NOS Nieuws

Ontvoerde Rotterdammer (71) meldt zichzelf bij politie

De 71-jarige Rotterdammer die eind vorige maand werd ontvoerd is weer terecht. Hij meldde zichzelf vanochtend bij de politie. De man had geen verwondingen, maar is wel voor een gezondheidscheck naar het ziekenhuis gebracht.

De politie was bezig met een melding van een voertuig dat te water was geraakt toen de man aan kwam lopen. Uit het gesprek dat volgde en na het controleren van zijn identiteit, concludeerden de agenten dat het om de ontvoerde man ging.

Hoe de man daar terechtkwam is onduidelijk. Gisteren stelde het Openbaar Ministerie nog een beloning van 20.000 euro beschikbaar voor de tip die zou leiden naar de vondst van de man. Dat leverde een aantal tips op over een vluchtauto, maar geen bruikbare tips over waar hij was.

In busje getrokken

De man werd op 25 januari in Rotterdam door twee mannen in een bus getrokken en meegenomen. Een derde man bestuurde het busje. Het slachtoffer liep op dat moment van een moskee naar huis in de wijk Spangen. Het ging om een afstand van een paar honderd meter. Het slachtoffer is voorganger in de moskee.

De politie denkt dat hij het slachtoffer is geworden van een crimineel conflict. Het is nog onduidelijk wat er precies is voorgevallen, de politie onderzoekt de zaak. Afgelopen donderdag werd een inval in een woning in Rotterdam-Zuid gedaan, eerder werd een loods in Nieuwe-Tonge doorzocht.

Op 30 januari is een 45-jarige man uit Zwolle aangehouden die mogelijk bij de ontvoering betrokken was. Die verdachte zit nog in voorlopige hechtenis. Er is verder niemand aangehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl