Het wrak op de snelweg
NOS Nieuws

Noodlanding vliegtuigje op snelweg VS, 2 doden

In de Amerikaanse staat Florida zijn twee doden gevallen toen een vliegtuigje een noodlanding probeerde te maken op een snelweg. Het toestel botste bij de landing tegen twee voertuigen op de weg. De dodelijke slachtoffers waren inzittenden van het toestel, het is niet bekend of er op de grond ook slachtoffers zijn gevallen.

Het toestel, een Bombardier Challenger 600, was met vijf inzittenden uit Ohio onderweg naar het vliegveld van Naples in Florida toen beide motoren uitvielen. De piloot lichtte daarop de vluchtleiding in dat het toestel de landingsbaan niet zou halen. Het is nog niet duidelijk wat het defect veroorzaakte.

Weggebruikers schrokken toen ze het toestel op zich af zagen komen. Meerdere auto's konden net op tijd remmen. "Het vliegtuig zat maar enkele centimeter boven ons", zegt een getuige. "Het week hard uit naar rechts en kwam toen neer op de snelweg."

"Het voelde net een film. Het had seconden gescheeld of we waren dood geweest."

De vleugel van het toestel raakte een vrachtwagen en een auto, die zwaar beschadigd raakte. Daarna ramde het vliegtuig een geluidswal en vloog het in brand. Boven het verkeer waren dikke rookwolken te zien. Hoeveel mensen er in de voertuigen zaten en hoe zij eraan toe zijn is niet bekend.

De weg is afgesloten voor onderzoek en reparaties, dat duurt waarschijnlijk nog tot morgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl