NOS SportAangepast

Klaver maakt indruk op 400 meter in Torun, ook hordeloopster Visser wint

Lieke Klaver heeft bij indoorwedstrijden in het Poolse Torun opnieuw een snelle tijd neergezet op de 400 meter. De 25-jarige atlete won in 50,57 seconden. Nadine Visser was in Torun de snelste hordeloopster over 60 meter.

Klaver ging snel van start bij haar derde indoorwedstrijd van het seizoen, schudde een inhaalpoging van de Noorse Henriette Jæger af en won ruim.

Klaver ook in Torun de snelste op 400 meter

Met 50,57 liep Klaver een toernooirecord op de Copernicus Cup in de Poolse stad. Zij dook onder de tijd van haar landgenote Femke Bol, die twee jaar geleden 50,64 klokte in Torun. Bol reisde nu niet af naar Polen.

Klaver en Bol zijn al gekwalificeerd voor de WK indoor, die in het eerste weekend van maart plaatsvinden in Glasgow.

Visser klopt lokale favoriet

Visser was de snelste op de 60 meter in Torun, de stad waar zij drie jaar geleden Europees indoorkampioen werd. Visser won met één honderdste verschil in 7,80 seconden, een evenaring van haar tweede tijd ooit die zij vorige week neerzette in Metz.

Knappe overwinning Visser op 60 meter horden, nipt voor Poolse Skrzyszowska

De 29-jarige Nederlandse bleef bij de start in de buurt van haar Poolse trainingsmaatje Pia Skrzyszowska, Europees kampioene op de 100 meter horden. Visser ging Skrzyszowska door een hogere topsnelheid nog net voor de streep voorbij.

Van Diepen en Laros

Tony van Diepen en Niels Laros kwamen net tekort op een sterk bezette 800 meter. Achter winnaar Tshepiso Masalela (1.46,07) uit Botswana werd Van Diepen vierde met een tijd van 1.46,98.

Laros werd bij een voor hem zeldzaam indooroptreden na een sterk laatste deel van de race uiteindelijk zesde in 1.47,16. Laros loopt komend weekend weer in de buitenlucht, het 18-jarige talent gaat in Monaco een wedstrijd over 5.000 meter op de weg lopen.

Vloon tweede

Polsstokhoogspringer Menno Vloon werd tweede achter de Pool Piotr Lisek. Vloon en Lisek sprongen als enigen over 5,75 meter, tien centimeter hoger lukte beiden niet.

Polsstokhoogspringer Vloon ruim over 5,75 meter, tweede plaats in Torun

Lisek won, omdat Vloon meer pogingen nodig had op eerdere hoogtes. 5,75 meter was de beste prestatie van Vloon tot nu toe dit seizoen, maar nog niet genoeg om zich te kwalificeren voor de WK indoor, daarvoor ligt de internationale eis op 5,90 meter.

Van Riel en Van Gool nog niet

Robin van Riel werd zevende op de 1.500 meter. Met een tijd van 3.36,88 slaagde hij er nog niet in zich te kwalificeren voor de WK indoor. Onlangs verbeterde Van Riel het Nederlands indoorrecord op de 1.500 meter. Hij liep in Apeldoorn 3.36,32.

Sprinter Joris van Gool haalde de finale niet in Torun, hij bleef in de heats over 60 meter steken op 6,88. Daarmee bleef hij tevens ruim boven de WK-limiet (6,58).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl