De ME tijdens de brand in Poeldijk
In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Brandweer doet aangifte na ongeregeldheden bij brand in Poeldijk

De brandweer gaat aangifte doen na ongeregeldheden tijdens het blussen van een grote brand vrijdag in Poeldijk. Dat zegt brandweercommandant Martin Evers tegen Omroep West. Brandweerlieden zijn tijdens de brand door omstanders belaagd en bekogeld. De ME greep in.

De brand brak uit in een loods van een botenbedrijf op een bedrijventerrein. Volgens de politie waren er veel mensen op de brand afgekomen. Terwijl het gebied werd afgezet, drongen zij zich op en hinderden de brandweer. Daarbij zou er ook gegooid zijn met voorwerpen.

Bij de brand en de rellen raakte niemand gewond. Vooralsnog is ook nog niemand opgepakt.

Beelden van de brand en de inzet van de ME:

ME ingezet bij grote brand in Westland

Brandweercommandant Evers zegt dat nu wordt onderzocht wat er precies is gebeurd. Als dit duidelijk is, wordt er aangifte gedaan. "We hebben in ieder geval camerabeelden, dus als er mensen zijn die second thoughts hebben over hun gedrag: meld je bij de politie."

Omroep West meldt dat de VVD van de gemeente Westland, waar Poeldijk onder valt, collegevragen heeft gesteld naar aanleiding van de ongeregeldheden. "We zijn verbaasd over de stupiditeit. De brandweer wil die bedrijven helpen, waarom zou je zoiets doen?", zegt fractievoorzitter Guus Bakker.

Advertentie via Ster.nl