Taylor Booth wint broedertwist met hattrick bij zege Utrecht op Volendam

Bekijk de samenvatting van FC Utrecht - FC Volendam

In Stadion Galgenwaard werden zondagmiddag twee duels uitgevochten. Het belangrijkste resultaat: FC Utrecht won de eredivisiewedstrijd met 4-2 van FC Volendam.

Maar het leukste resultaat was dat van een Amerikaanse broedertwist: Utrecht-speler Taylor Booth won met drie doelpunten ruim van zijn broertje Zach, die er slechts één maakte voor FC Volendam.

Met hun vader en grootvader op de tribune in De Galgenwaard stonden de twee Amerikanen - voor het eerst - tegenover elkaar op het veld. In het treffen tussen hun clubs eerder dit seizoen (1-0 voor FC Volendam) bleef Taylor negentig minuten op de bank bij FC Utrecht.

Broertjes Booth scoren erop los: 'Als oudere broer moest ik wel reageren'

Zach en Taylor zijn twee van in totaal vier Booth-broers uit Utah, waar hun talent al snel opviel waardoor zij instroomden bij Real Salt Lake, de grootste profclub uit de staat.

Op 16-jarige leeftijd vertrok Zach naar het Engelse Leicester City, dat hem dit jaar verhuurt aan FC Volendam. Zijn drie jaar oudere broer belandde via Bayern München in Utrecht.

0-1 Booth, 1-1 Booth

Binnen tien minuten zette de nu 19-jarige Zach Booth Volendam, uit het niets, op voorsprong. Ondanks de schijn van hands werd zijn 0-1 goedgekeurd door de VAR. Alsof het zo moest zijn, bracht broer Taylor de stand weer in evenwicht. Hij schoof de bal uit de draai in de verre hoek.

• ANP
    De 0-1 van Zach Booth voor FC Volendam
  • ANP
    De 1-1 van Taylor Booth
  • ANP
    Zach Booth baalt na de goal van broer Taylor.
  • ANP
    Taylor Booth beslist het duel met een hattrick.
  • NOS
    Chad Booth bekijkt zijn zoons Taylor en Zach bij FC Utrecht-Volendam.

Vlak voor rust kopte Nick Viergever uit een hoekschop raak, de 2-1 voor het FC Utrecht van trainer Ron Jans. De 2-2 viel, na rust, ook uit een hoekschop. Volendam-verdediger Josh Flint was attent en werkte de bal uit een scrimmage over de lijn.

Hattrick Taylor

Enkele minuten na de gelijkmaker zorgde Taylor Booth met een hoogstandje voor de beslissing in zowel de wedstrijd als de broedertwist. Hij tikte een lage voorzet van Jens Toornstra achter het standbeen langs Volendam-keeper Mio Backhaus.

Nadat zijn broertje Zach al was gewisseld, gooide Taylor de wedstrijd op fraaie wijze in het slot. Op snelheid rondde hij een goed uitgevoerde omschakeling af door met links hard langs Backhaus te schieten: 4-2.

Zach, inmiddels op de bank van Volendam, schudde het hoofd en zocht contact met papa Booth op de tribune. Het publiek in Utrecht vulde de laatste minuten van de wedstrijd door de naam van de winnende broer te zingen.

Taylor kreeg een publiekswissel van trainer Jans en heeft voorlopig het hoogste woord als de Amerikaanse broertjes elkaar opzoeken in Nederland.