De politie is nog op zoek naar de betrokken bestuurder
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

Meisje van 14 omgekomen bij ongeluk Epe, politie zoekt bestuurder

Bij een ongeluk in Epe (Gelderland) is gisteravond een 14-jarig meisje om het leven gekomen. De tiener zat op de fiets en werd aangereden door een auto. De bestuurder van die auto ging ervandoor, zegt de politie tegen Omroep Gelderland.

De politie is op zoek naar de bestuurder van een lichtkleurige Volkswagen Polo uit het bouwjaar 1995 tot 2005 vanwege mogelijke betrokkenheid. Een signalement van de bestuurder is niet bekend.

Het ongeval gebeurde volgens de omroep vlak voor middernacht bij een oversteekplek in het centrum. Op de weg geldt een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Het slachtoffer overleed ter plekke.

Meerdere omwonenden zeggen tegen de regionale omroep dat ze al langer overlast hebben van verkeer dat hard en asociaal over de weg rijdt. Een bewoner stapte recent naar de politie. "We wandelen hier 's avonds vaak en we denken dan wel eens: die rijden 80 of 100 kilometer per uur. We zijn erg op onze hoede", aldus de betreffende omwonende.

Of de bestuurder in dit geval ook te hard reed, is niet duidelijk. Buurtbewoners zeggen dat er vaak gevaarlijk hard wordt gereden in het dorp.

De plek van het ongeluk

De politie is op zoek naar de doorrijder. De auto zou flinke schade moeten hebben, aldus de politie. Er is nog geen signalement van het voertuig bekend.

Reactie burgemeester

"Dit gaat als een schokgolf door het dorp", zegt burgemeester Tom Horn tegen de omroep. Hij spreekt van een verschrikkelijk en dramatisch ongeluk. "Mijn gedachten zijn bij familie, vrienden en klasgenoten. Dit heeft veel impact in Epe, een dorp waar veel mensen elkaar kennen."

Advertentie via Ster.nl