NOS Voetbal

Fortuna Sittard boekt fletse, maar belangrijke zege in en tegen Volendam

Bekijk de samenvatting van FC Volendam - Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft door een 0-1 uitzege op FC Volendam voorlopig afstand genomen van de degradatiezone in de eredivisie.

De Volendammers verzuimden daarentegen om belangrijke punten te pakken in de strijd tegen degradatie. Zij staan op de voorlaatste plek in de eredivisie en hebben nog steeds evenveel punten (12) als hekkensluiter Vitesse.

De eerste helft was slaapverwekkend. De bal ging vaak tergend langzaam van voet tot voet en soms was het zo slordig dat medespelers helemaal niet bereikt werden. Daardoor werden er geen grote kansen gecreëerd.

Vier minuten na de pauze schrok iedereen in het stadion wakker. Fortuna-aanvaller Iñigo Córdoba kon uit een voorzet bij de tweede paal binnentikken. Na lang VAR-beraad werd vastgesteld dat de Spanjaard geen buitenspel stond en kon de treffer genoteerd worden. Zijn eerste van dit seizoen.

Ook Zeefuik forceert niets

Na dat doelpunt kwam er iets meer leven in het stadion. Zowel op de tribunes als op het veld. Fortuna plooide terug en Volendam nam wat meer het initiatief. Dit leidde alsnog niet tot kansen. Ook Lequincio Zeefuik, die hoogstwaarschijnlijk deze zomer transfervrij naar AZ vertrekt, kon niets forceren.

Bekijk hieronder de reacties van Volendam-trainer Regillio Simons en Fortuna-trainer Danny Buijs.

Buijs blij met 'lelijke' overwinning, Simons houdt rekening met vertrek Zeefuik

De druk werd door Volendam pas echt opgevoerd na het inbrengen van Vivaldo Semedo ruim een kwartier voor tijd. De Portugese jeugdinternational kwam eerder deze week over van Udinese en leek nu als breekijzer wat te kunnen uitrichten.

Volendam was daarna nog wel dicht bij een treffer. Zach Booth schoot op de paal en Zeefuik kwam na een voorzet van Brian Plat een teenlengte tekort om de bal binnen te werken. De Volendamse storm ging in de laatste minuten van de wedstrijd liggen en de zege van Fortuna kwam niet meer in gevaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl