De Franstalige minister Désir (r)
NOS NieuwsAangepast

Tientallen zakjes cocaïne gevonden op kantoor Belgische politica

In België zijn in december op het kantoor van de Franstalige minister van Onderwijs Caroline Désir vijftig zakjes met cocaïne gevonden. Dat melden Belgische media. Een medewerker is opgepakt op verdenking van drugshandel.

Op 15 december was de minister op de hoogte gebracht van de verdenking tegen de medewerker. Een dag later doorzochten haar medewerkers het kantoor van de collega en alle plekken in het gebouw waar hij mocht komen. Na de vondst van "vijftig zakjes met wit poeder" is contact opgenomen met de onderzoeksrechter. Ook de politie heeft het kantoor doorzocht, maar verder niets gevonden. De aangetroffen zakjes zijn meegenomen.

Tegen de gearresteerde medewerker is meteen een ontslagprocedure gestart wegens een vertrouwensbreuk.

'Ministerszoon'

Het nieuws kwam gisteravond naar buiten via het Franstalige dagblad La Dernière Heure. De verdachte is naar verluidt de zoon van Fadila Laanan, voormalig minister en huidig Brussels parlementslid.

Désir is van de sociaaldemocratische PS, net als Laanan. De krant De Morgen verwacht dat de zaak de PS "sowieso pijn" gaat doen. "De partij staat voor een uitdagend verkiezingsjaar en voelt de hete adem van de PTB in zijn nek", schrijft De Morgen. De PTB is een uiterst linkse, communistisch georiënteerde partij die in peilingen de grootste is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl