Kenteken in België
NOS Nieuws

Kamermeerderheid wil onderzoek naar gepersonaliseerde kentekens

De Tweede Kamer wil dat het kabinet onderzoekt of er een "gepersonaliseerd kenteken" kan komen. Met zo'n kenteken kan iemand tegen betaling een nummerplaat aanvragen met letters en cijfers naar keuze. PVV-Kamerlid Heutink wees er in een debat op dat er meer landen zijn met zo'n systeem, waaronder België.

Automobilisten hebben dan een nummerbord met bijvoorbeeld hun eigen naam erop. Heutink sprak van "een hip fenomeen en een beetje het hebbedingetje van deze tijd".

Harbers: wel haken en ogen

Ook namens VVD, NSC en BBB vroeg hij demissionair minister Harbers voor de zomer de resultaten van een onderzoek klaar te hebben. De vier partijen hebben samen een meerderheid in de Kamer. Volgens hen kan het ministerie van Infrastructuur met gepersonaliseerde kentekens mogelijk geld verdienen. En dat zou kunnen worden gebruikt om op termijn de lasten van automobilisten te verlichten.

Harbers beloofde in het debat dat hij het onderzoek gaat doen, al zitten er volgens hem wel haken en ogen aan dit soort kentekens. "Maar dat gaan we dan allemaal zien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl