Een agent bewaakt de weg waar alleen hulpdienst mogen komen
NOS Nieuws

Dodental aardverschuiving China opgelopen naar 31, nog aantal vermisten

Het dodental na de aardverschuiving gisteren in de Chinese provincie Yunnan is opgelopen naar 31. Dat melden Chinese staatsmedia. Er zouden nog zo'n 13 mensen worden vermist.

Reddingswerkzaamheden lagen vandaag even stil vanwege een waarschuwing voor een nieuwe aardverschuiving. Nog altijd worden er mensen onder het puin vandaan gehaald.

De aardverschuiving trof Liangshui, een dorp in de bergachtige provincie Yunnan. "De berg stortte gewoon in, tientallen mensen liggen onder het puin", zei een bewoner tegen de staatstelevisie. "Iedereen sliep op het moment van de ramp nog." Honderden inwoners zijn geëvacueerd.

Het is nog niet duidelijk waardoor er een stuk van de berg loskwam. De aardverschuiving was volgens lokale deskundigen honderd meter breed en meters dik.

Winterweer

De autoriteiten stuurden zo'n duizend reddingswerkers naar het gebied, met meer dan 200 reddingsvoertuigen. Er wordt nog altijd met man en macht naar vermisten gezocht. Het bergachtige gebied en de winterse omstandigheden (vorst en sneeuw) bemoeilijken het reddingswerk.

Bekijk hieronder beelden van de reddingswerkzaamheden in China:

Doden en tientallen gewonden bij aardverschuiving in China

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl