De politie houdt een persconferentie over de zoektocht naar de dader
NOS NieuwsAangepast

Politie vindt acht doden in buurt van Chicago, vermoedelijke dader ook dood

In de Amerikaanse staat Illinois heeft de politie in drie woningen acht mensen aangetroffen die dood waren geschoten. Er volgde een klopjacht op de vermoedelijke dader. Hij werd in Texas aangetroffen, waar hij volgens de politie zichzelf van het leven beroofde na een vuurwapengevecht.

De politie van de Amerikaanse stad Joliet, op zo'n 70 kilometer van Chicago, vond zeven slachtoffers in twee huizen in dezelfde straat. In het ene huis werden vijf lichamen gevonden, in het andere twee.

Volgens de politie kende de vermoedelijke dader, de 23-jarige Romeo Nance, de slachtoffers. Ze maken waarschijnlijk deel uit van dezelfde familie. Een motief voor de moordpartij is nog niet bekend. Plaatsvervangend commissaris van de lokale politie Dan Jungles noemde de plaatsen delict "waarschijnlijk de heftigste die ik in mijn 25 jaar als politieagent heb gezien".

Eerdere moord

De politie was op zoek naar een rode Toyota Camry waarin de dader mogelijk was gevlucht. Dezelfde auto werd een dag eerder in de buurt gezien waar een 28-jarige man werd doodgeschoten in een appartementencomplex en een andere man in zijn been werd geschoten. Deze twee slachtoffers kenden elkaar volgens de politie hoogstwaarschijnlijk niet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl