Sporenonderzoek door de politie in het Drentse Weiteveen.
NOS NieuwsAangepast

Twee doden bij geweldsincident Weiteveen, man opgepakt

In Weiteveen, een dorp in Drenthe bij de grens met Duitsland, is een man aangehouden vanwege de dood van twee mensen. De slachtoffers werden door de politie gevonden in een auto en bij een woning.

Rond 08.45 uur kreeg de politie een melding van een geweldsincident aan de Bargerweg waarbij meerdere mensen gewond zouden zijn geraakt. Bij het incident is geschoten, stelden agenten ter plaatse vast. De verdachte is een man van 50 uit Klazienaveen.

De aanhouding van de verdachte is op deze beelden te zien:

Verdachte Weiteveen wordt aangehouden

Op sociale media circuleren ook niet-geverifieerde beelden, waarop de vermoedelijke verdachte te zien zou zijn. Ze zouden zijn gemaakt rond het incident. In het fragment lijkt hij zijn daad te bekennen en zegt de vermoedelijke verdachte dat hij een jaar lang bedreigd is en opkwam voor zijn gezin. Een verslaggever van RTV Drenthe hoort van dorpsbewoners dat de verdachte en de slachtoffers elkaar kennen vanwege de verkoop van een woning.

Een makelaar die naar eigen zeggen bemiddelde bij de verkoop van het ouderlijk huis van de verdachte meldt aan AD dat er een conflict was tussen de verdachte en de slachtoffers over de verkoop. De kopers zouden volgens de makelaar niet tevreden zijn geweest over het onderhoud van de woning.

Ook circuleren er beelden van de vermoedelijke vrouw van de verdachte die zegt dat haar man "helemaal is doorgedraaid". Ook zij spreekt over een conflict over de woning. Volgens haar hebben de slachtoffers haar en haar partner het leven zuur gemaakt; ze zouden onder meer zijn bedreigd.

Hulpdiensten aan het werk in Weiteveen

De politie wil nog niets zeggen over de beelden, maar zegt wel de relatie tussen de beelden en het incident te onderzoeken. Over het verhaal van de makelaar zegt de politie ook niets. Daarnaast wil de politie nog niets melden over de identiteit en de toedracht van de dood van de slachtoffers.

De forensische opsporingsdienst doet onderzoek. De verdachte wordt verhoord. Burgemeester Eric van Oosterhout van Emmen, waaronder Weiteveen valt, zegt de dodelijke slachtoffers te betreuren. "Ik begrijp de emoties die loskomen naar aanleiding van dit vreselijke voorval", schrijft hij op X. Zijn medeleven gaat uit naar de nabestaanden, voegt hij daaraan toe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl