Winterse drukte op de A1 bij Bussum
NOS NieuwsAangepast

Problemen op weg, spoor en Schiphol na sneeuwbuien

Het winterse weer leidt op diverse plekken in het land tot problemen. Op de weg is het verraderlijk glad, het treinverkeer ondervond een groot deel van de ochtend op meerdere trajecten hinder en op luchthaven Schiphol zijn tientallen vluchten geannuleerd.

Op veel plekken in het land is vannacht enkele centimeters sneeuw gevallen. Het KNMI zegt dat weggebruikers extra alert moeten zijn, vanwege de sneeuwbuien. Net als gisteren geldt code geel.

In het openbaar vervoer moest de hele ochtend rekening worden gehouden worden met vertragingen, onder meer vanwege een aantal wisselstoringen. Rond Leiden, Schiphol en Amsterdam reden hierdoor minder intercity's.

Ook bij Hilversum en Amersfoort reden vanochtend enige tijd veel minder treinen. Tussen Arnhem Velperpoort en Zevenaar was er een overwegstoring.

Het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB meldt vertragingen door de weersomstandigheden. De RET in Rotterdam waarschuwt reizigers voor gladde perrons, haltes en voertuigen.

Vliegverkeer

Op Schiphol zijn tientallen vluchten geannuleerd. Ook hebben zeker 100 vluchten vertraging opgelopen.

Een woordvoerder van de luchthaven zegt dat de vertraagde vluchten voor de rest van de dag effect hebben op geplande vluchten. Mensen die morgen een vlucht hebben, wordt geadviseerd de vluchtinformatie in de gaten te houden.

Ongelukken

Op de weg zijn op meerdere plekken ongelukken gebeurd door de gladheid. In Valkenswaard reed een vrachtwagen van een brug. De chauffeur raakte niet gewond. In Bleskensgraaf reed een 19-jarige man een Porsche de sloot in door gladheid, en 11 kilometer verderop reed een andere auto ook de sloot in, meldt Rijnmond.

Dit zijn beelden van de vrachtwagen die van het viaduct reed:

Ongelukken door gladheid, vrachtwagen rijdt van viaduct

Volgens Rijkswaterstaat valt het aantal ongelukken op de snelweg nog mee. "De ochtendspits is wel een stuk eerder begonnen", zegt een woordvoerder. De files duren ook langer, en nemen langzaam maar zeker af. Rond 10.15 uur stond er nog zo'n 120 kilometer file, na een piek van ruim 900 kilometer rond 08.00 uur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl