Matthew Macfadyen, Sarah Snook en Kieran Culkin met hun prijzen voor Succession
NOS NieuwsAangepast

Succession en The Bear grote winnaars 75ste Emmy Awards

De series Succession en The Bear zijn de grote winnaars van de 75ste Emmy Awards, de Amerikaanse prijzen voor de beste tv-programma's.

HBO-drama Succession viel in de prijzen met zijn vierde en laatste seizoen. De serie gaat over Logan Roy en zijn vier kinderen, die samen eigenaar zijn van een wereldwijd mediaconglomeraat. In de serie strijden de kinderen om de opvolging van Logan als topman van het bedrijf.

Succession won in totaal zes Emmy's, waaronder die voor beste dramaserie. Het was de derde keer dat de serie ervandoor ging met de belangrijkste prijs. Acteurs Kieran Culkin en Sarah Snook, broer Roman en zus Siobhan in de serie, kregen een beeldje voor de beste mannelijke en vrouwelijke hoofdrol, net als een week geleden bij de Golden Globes.

Matthew Macfadyen werd bekroond met de onderscheiding voor beste mannelijke bijrol, voor het spelen van Siobhans partner Tom Wambsgans.

De emoties vierden vannacht hoogtij:

Succession en The Bear grote winnaars Emmy Awards

The Bear kreeg ook zes Emmy's, waaronder die voor beste comedyserie. De serie, te zien op Disney+, vertelt het verhaal van een getalenteerde chef-kok die de broodjeszaak van zijn familie in Chicago probeert op te knappen. Jeremy Allen White kreeg de prijs voor beste comedy-acteur voor zijn rol als chef Carmen 'Carmy' Berzatto. Zijn collega's Ayo Edebiri (Sydney) en Ebon Moss-Bachrach (Richie) gingen ervandoor met de beeldjes voor beste vrouwelijke en mannelijke bijrol.

Bij de miniseries gingen de meeste prijzen naar de Netflix-productie Beef, over een verkeersruzie die compleet uit de hand loopt. Beef won vijf awards, onder meer voor de hoofdrollen van Steven Yeun en Ali Wong.

Elton John

Voor zanger Elton John was het ook een bijzondere avond: hij behaalde de zogenoemde EGOT-status, de grandslam van de entertainmentwereld. Voor zijn concertdocumentaire Elton John Live: Farewell from Dodger Stadium ontving hij een prijs, waardoor hij nu bezitter is van een Emmy, Grammy (muziek), Oscar (film) en Tony (theater). Hij is de negentiende persoon die alle vier de prijzen in zijn leven heeft gewonnen.

De 75ste editie van de Emmy's had eigenlijk al vorig jaar september moeten plaatsvinden, maar werd opgeschoven naar januari van dit jaar vanwege een grote staking van schrijvers en acteurs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl