Gio Lippens, Bert Kranenbarg en Evert ten Napel
NOS Wielrennen

Theo Koomen Oeuvre Award voor Gio Lippens, die bijna afzwaait als commentator

Gio Lippens heeft de Theo Koomen Oeuvre Award gewonnen voor zijn hele carrière als sportverslaggever. De NOS-commentator is daarmee, na Mart Smeets in 2019, de tweede sportverslaggever die de oeuvreprijs wint.

Lippens deed ruim 35 jaar op zowel radio als televisie verslag van grote sportevenementen, voornamelijk wielrennen en atletiek.

'Ontzettend eervol'

Lippens werd thuis verrast door radiopresentator Bert Kranenbarg van BertOp5 en Theo Koomen Award-juryvoorzitter Evert ten Napel. Hij had de prijs niet aan zien komen: "Wow! Als ik iets niet had verwacht, dan was het dit. Ik vind het echt helemaal geweldig, ontzettend eervol."

Juryvoorzitter Ten Napel: "Gio Lippens brengt al decennialang belangrijke sportevenementen naar de Nederlandse huiskamers. In zijn wedstrijdverslagen combineert hij uitgebreide feitenkennis en een bloemrijke vertelstijl die nooit verveelt."

"Met name wielerliefhebbers profiteren van zijn vakmanschap, maar ook atletiek en schaatsen behoren tot zijn expertises. In zijn verslagen wanen luisteraars en kijkers zich in het stadion, of langs het parcours van bijvoorbeeld de Tour de France."

In 2015 ontving Lippens al eens de Theo Koomen Award voor het beste sportverslag van dat jaar. Lippens deed voor Radio Tour de France verslag van de zware valpartij in de etappe op weg naar de Muur van Huy.

Een groot deel van het peloton ging naar de grond, waardoor onder anderen Tom Dumoulin en Fabian Cancellara hun koers niet konden vervolgen.

Lippens is bezig aan zijn laatste weken als sportverslaggever. Na de WK veldrijden op 4 februari, wanneer hij commentaar doet voor Langs de Lijn, gaat hij met pensioen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl