Dick Advocaat, in mei 2023 als trainer van ADO Den Haag
NOS Voetbal

Dick Advocaat zet toch ook bondscoachschap Curaçao nog op zijn cv

Dick Advocaat heeft de voetbalvolgers een half jaartje in de waan gelaten dat zijn cv als trainer klaar was, maar de 76-jarige Hagenees heeft zich toch weer laten strikken voor een klus. Hij neemt de nationale ploeg van Curaçao onder zijn hoede.

Advocaat, die Cor Pot (assistent), Casper van Eijk (arts) en Kees Jansma (perschef) meeneemt, is de opvolger van Dean Gorré. De oud-speler van onder andere Feyenoord en Ajax was sinds augustus vorig jaar interim-bondscoach.

Advocaat, die voor (voorlopig) één jaar heeft getekend, gaat nog op zoek naar een assistent met roots op het eiland in de Caraïbische Zee. Hij wil ook spelers in Nederland gaan polsen die in aanmerking komen voor het nationale ploeg van Curaçao.

Zoeken naar sponsoren

Vorig jaar september was Advocaat al in gesprek met de voetbalbond van Curaçao, maar hij stuitte toen op te veel organisatorische onzekerheden. Die zijn inmiddels door een nieuw bondsbestuur opgelost.

Met de hulp van sportmarketeer Cees Juffermans werd geld opgehaald bij sponsoren om openstaande schulden in te lossen en zo de weg vrij te maken voor de komst van Advocaat en zijn staf. Dat vertelde Juffermans bij Langs de Lijn En Omstreken.

Bij het tekenen van zijn contract zei Advocaat: "Ik ben verheugd bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van het voetbal op Curaçao. Het heeft even geduurd om zo ver te komen, omdat het huidige bestuur van FFK eerst schoon schip wilde maken: spelers betalen, de schulden van de organisatie aflossen, nieuwe sponsorships zoeken en het vertrouwen herstellen. Het lijkt erop dat dit is bereikt."

De kersverse bondscoach gaat binnenkort met Curaçao de kwalificatie voor het WK van 2026 in. De loting volgt pas in februari, maar de kansen zijn groter dan voorheen omdat het sterke Mexico en Amerika en ook Canada als organisatoren van de eindronde al geplaatst zijn.

Uitgesteld pensioen

In zijn lange trainerscarrière was Advocaat onder meer al bondscoach van Nederland, Rusland, België, Zuid-Korea en Servië. Hij kondigde in het verleden meerdere malen zijn pensioen aan, maar keerde telkens snel weer terug in de voetbalwereld. Zijn laatste baan was vorig seizoen bij ADO Den Haag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl