Jean-Philippe Krasso (11) viert zijn 2-0 voor Ivoorkust tegen Equatoriaal-Guinee met Ibrahim Sangaré.
NOS Voetbal

Gastland Ivoorkust opent Afrika Cup met zakelijke zege op Guinee-Bissau

De 34ste editie van de Afrika Cup is van start gegaan met een zakelijke zege van gastland Ivoorkust op Guinee-Bissau. Ivoorkust won in de hoofdstad Abidjan onder toeziend oog van FIFA-voorzitter Gianni Infantino en oud-topspits Didier Drogba met 2-0. Seko Fofana en Jean-Philippe Krasso zorgden voor de treffers.

Tweevoudig Afrikaans kampioen (1992 en 2015) Ivoorkust geldt ook bij deze editie als een van de favorieten. Tegenstander Guinee-Bissau - tegen wie Ivoorkust nog nooit een A-interland speelde - is voor de vierde keer present bij het eindtoernooi, maar reikte nooit verder dan de groepsfase.

Met het sterke Nigeria en Equatoriaal-Guinea als andere tegenstanders, kon Ivoorkust zich geen misstap veroorloven tegen het zwakke broertje in de groep. Na vier minuten kon het publiek al achterover zitten, nadat Fofana - ploeggenoot van Cristiano Ronaldo bij Al Nassr - Ivoorkust met een poeier op 1-0 had geschoten.

De supporters van Ivoorkust keken met tevredenheid naar de openingswedstrijd van de Afrika Cup.

Ruim tien minuten na rust verdubbelde Krasso op acrobatische wijze de voorsprong: de vervanger van Sébastien Haller in de spits hield de bal twee keer hoog en prikte hem vervolgens in de verre hoek. Als toegift vierde de spits van Rode Ster Belgrado zijn treffer ook nog met een onvervalste handstand.

Oud-PSV'er Ibrahim Sangaré stond wel in de basis bij de Ivorianen, maar speelde het duel niet uit. In de 91ste minuut werd hij gewisseld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl