Luuk de Jong en Sergino Dest vieren de 2-0
NOS Voetbal

Trotse PSV'ers naast succesploeg 1987/88: 'We gaan de geschiedenisboeken in'

"We gaan de geschiedenisboeken in", zegt PSV-aanvaller Luuk de Jong zaterdagavond lachend na de 3-1 zege op Excelsior. Zijn club heeft nu de eerste zeventien wedstrijden van het seizoen gewonnen en evenaart daarmee het eredivisierecord.

De Jong, die zelf met een hattrick het grootste aandeel had in de recordoverwinning, wil eigenlijk liever een kampioenschap en een bekerwinst dan een record. "Maar als je records kunt vestigen, dan moet je dat ook doen."

Hij kent de cijfers uit zijn hoofd. "We hebben nu 17 keer achter elkaar gewonnen, we gaan de geschiedenisboeken in en bij 18 overwinningen helemaal."

Dat klopt, want het PSV van 2023/24 moet het record nu nog delen met het PSV van 1987/88, dat niet alleen kampioen werd maar ook nog de Europa Cup 1 won. "Maar dit is wel heel uniek", zegt trainer Peter Bosz. "We zijn nu samen uniek met dat elftal en volgende week kunnen we dat record nog unieker maken", vertelt de trainer met enige trots.

FC Utrecht lijkt gewaarschuwd

FC Utrecht lijkt met die woorden gewaarschuwd. "Als we daar ook winnen, dat zou echt fantastisch zijn. Daar gaan we alles aan doen", vertelt De Jong die zijn ploeg nog wel heel erg zag worstelen met Excelsior in de slotfase. De Rotterdammers maakten nog een doelpunt en zagen een tweede treffer afgekeurd worden.

"Het is misschien ook wel goed dat zoiets gebeurt in de slotfase. Dat laat zien dat niks vanzelfsprekend is."

Voor Bosz was het vooral een smet op een mooie avond. "Ik heb ze gefeliciteerd met het record, maar je zag de ergernis na afloop ook in de kleedkamer. Het had vandaag een grotere uitslag moeten zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl