Earnest Stewart
NOS Voetbal

Er wordt geproost en gelachen bij PSV, maar koploper blijft voorzichtig: 'Pas halverwege'

  • Franklin Stoker

    volgt PSV namens NOS Sport

  • Franklin Stoker

    volgt PSV namens NOS Sport

Het gaat goed met PSV, maar er moet nog veel werk worden verzet om dit seizoen de sportieve doelen te halen. Met die boodschap luidde de eredivisiekoploper tijdens de nieuwjaarsreceptie het nieuwe kalenderjaar in.

Pieter van den Hoogenband, Guus Meeuwis en Hans van Breukelen proostten woensdagavond in het Philips Stadion verwachtingsvol op 2024. PSV staat immers aan de vooravond van de tweede seizoenshelft, waarin moet blijken hoever de selectie van trainer Peter Bosz kan komen na een ijzersterk najaar in 2023.

Van Breukelen: 'Ongelooflijk veel drive'

Oud-keeper Van Breukelen, tevens een voormalig lid van de Raad van Commissarissen bij PSV, geniet van het voetbal dat de Eindhovenaren dit seizoen laten zien. "Ze zijn wel erg goed, hè? Een team waar je met veel plezier naar kijkt, met ongelooflijk veel drive", zegt hij.

Van Breukelen verdedigde in het seizoen 1987/1988 het doel van het legendarische PSV dat toen de Europa Cup I, de landstitel en de KNVB-beker won. De club zette in dat jaar ook een recordreeks neer van zeventien gewonnen duels vanaf de start van het seizoen. "Door een fout van mij werd die serie destijds beëindigd", zegt Van Breukelen schuldbewust en met een glimlach.

Het huidige PSV staat momenteel op zestien gewonnen wedstrijden op een rij. Komende zaterdag kan de ploeg dat record in de thuiswedstrijd tegen Excelsior evenaren, en een week later tegen FC Utrecht zelfs aanscherpen.

Van Breukelen ziet gelijkenissen met PSV uit 1987/1988: 'Twee echte teams'

Volgens Van Breukelen heeft het team van Bosz overeenkomsten met de succesvolle PSV-selectie uit 1987/1988. "Wij hadden destijds Guus Hiddink en zij hebben nu Peter Bosz, twee trainers die altijd wel met mensen bezig zijn", vindt Van Breukelen. "We hadden wel een echt team, en dat heeft dit elftal ook."

Stewart blijft voorzichtig

PSV is dit voetbaljaar sportief gegroeid en wil zichzelf aan het einde van het seizoen belonen, minstens in de vorm van de 25ste landstitel. "We zijn nog maar halverwege, dus we moeten echt nog wel wat stappen maken", waarschuwt Earnest Stewart, de directeur voetbalzaken van PSV.

Heeft de Amerikaan dan nog wat op zijn wensenlijst staan met betrekking tot het aantrekken van spelers op de transfermarkt? Zijn antwoord is duidelijk: "Niet zoveel." Voor Stewart is het vooral belangrijk om de huidige, zo succesvolle PSV-selectie bij elkaar te houden.

Momenteel lijkt er alleen voor aanvaller Yorbe Vertessen concrete interesse te zijn. De Belg wil naar verluidt weg bij PSV om elders meer aan spelen toe te kunnen komen. Bundesligaclub Union Berlin zou zich gemeld hebben.

Op zakelijk gebied boekte de club wel al tastbaar succes, vertelde de PSV-directie op een podium in het Philips Stadion voor het oog van enkele honderden genodigden op de tribunes.

Zo heeft PSV de verbintenis met de shirtsponsor opengebroken en met vijf jaar verlengd tot en met 2030, wat gepaard zal gaan met tientallen miljoenen euro's aan inkomsten.

'Mini-stadion' op De Herdgang

PSV is voornemens om het geld onder meer te investeren in het opschalen van De Herdgang. Volgens algemeen directeur Marcel Brands is er een vergunning aangevraagd voor de bouw van een "mini-stadion" op het trainingscomplex, om zo Jong PSV een rianter onderkomen te kunnen geven.

"Laatst kwam NAC op bezoek. De uitsupporters moesten in de stromende regen staan. Dan schaam ik mij", aldus Brands.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl