Op webcambeelden van de skilift is te zien dat deze nog altijd buiten bedrijf is
NOS NieuwsAangepast

Vier zwaargewonden na neerstorten gondel in skigebied Tirol

In het Oostenrijkse skigebied Hochoetz in Tirol is een gondel met daarin vier mensen neergestort. Volgens de politie zijn alle vier de inzittenden zwaargewond geraakt. Een van hen verkeert in levensgevaar.

Volgens de politie heeft een omvallende boom er waarschijnlijk toe geleid dat de gondel van de Acherkogelbahn losraakte en zeven meter naar omlaag stortte. Het ongeluk gebeurde vanochtend even na 10.00 uur, een technisch defect aan de lift is uitgesloten, meldt het Oostenrijkse persbureau APA.

Gewonden uit één familie

De slachtoffers zijn een vader, zijn zoon en dochter en een oom, meldt de politie. Ook mensen in andere gondels liepen verwondingen op, vermoedelijk door trillingen in de ophangkabel. Na het ongeluk begon een grote reddingsoperatie, die werd bemoeilijkt door het onbegaanbare terrein. Een helikopter heeft de gewonden naar het ziekenhuis gebracht. Hun identiteit is nog niet bekendgemaakt.

Inzittenden van andere gondels van de skilift zijn volgens de exploitant in veiligheid gebracht bij de stations boven en onderaan de lift. Op webcambeelden van de skilift is te zien dat de Acherkogelbahn nog buiten bedrijf is.

Volgens Michaela Burger, beheerder van het skigebied, zijn er meerdere bomen langs het kabelbaantraject omgevallen. Volgens haar is het normaal gesproken "zeer onwaarschijnlijk" dat er in zo'n geval een gondel neerstort. "Deskundigen moeten duidelijk maken hoe dit heeft kunnen gebeuren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl