Xandra Velzerboer (vooraan) en Selma Poutsma
NOS Wielrennen

Van EK waterpolo tot het NK veldrijden: stevige sportweek bij NOS

De tweede week van 2024 kent tal van grote sportevenementen. Bij de NOS kun je het allemaal volgen.

Op dinsdag staat voor de waterpolosters de kwartfinale op het EK in Eindhoven op het programma. De regerend wereldkampioen neemt het om 17.30 uur op tegen Groot-Brittannië.

Ook een eventuele halve finale en finale is te volgen bij de NOS. De Nederlandse mannen spelen dinsdagavond in Kroatië hun laatste groepswedstrijd, vanaf 20.15 uur tegen Slovenië.

Kunstschaatsen, baanwielrennen en veldrijden

Midweeks starten de EK's kunstschaatsen en baanwielrennen. Op de EK baanwielrennen in Apeldoorn zijn alle toppers van de partij. Er wordt op elf onderdelen gereden: komende week staan elke avond drie tot vijf finales op het programma.

Hoe laat en wanneer elke sport precies begint, vind je in dit programma-overzicht.

Van EK waterpolo tot het NK veldrijden: stevige sportweek bij NOS

Op de EK kunstrijden in Litouwen komen twee Nederlandse duo's in actie. Daria Danilova en Michel Tsiba bij het paarrijden en Hanna Jakucs met Alessio Galli bij het ijsdansen.

Het weekend staat in het teken van het EK shorttrack en het NK veldrijden. De Nederlandse shorttrackers proberen in Polen hun titel op de mixed relay en de relay te prolongeren. Zondagmiddag strijden zowel de mannen als de vrouwen in Hoogeveen om de Nederlandse titels veldrijden.

Daarnaast ontwaakt de eredivisie dit weekend uit zijn winterslaap. De negen duels uit de zeventiende speelronde zijn vrijdag, zaterdag en zondag in samenvatting bij de NOS te zien.

Advertentie via Ster.nl