Pröpper
NOS Voetbal

Opsteker voor hekkensluiter Vitesse: rentree Pröpper na elf maanden blessureleed

In de strijd tegen degradatie uit de eredivisie heeft Vitesse vanmiddag een flinke opsteker gekregen. Routinier Davy Pröpper maakte na elf maanden blessureleed zijn rentree.

De middenvelder speelde een klein half uur mee in de oefenwedstrijd tegen VfL Bochum. De club uit de Bundesliga won met 2-0 dankzij twee treffers van Keven Schlotterbeck.

Negentienvoudig Oranje-international Pröpper kwam op 4 februari vorig jaar voor het laatst in actie. De 32-jarige speler scheurde toen in een wedstrijd tegen FC Emmen zijn kruisband af. Het was pas zijn tweede duel, nadat hij in januari 2022 zijn contract bij PSV had ingeleverd omdat hij het plezier in het voetballen was kwijtgeraakt.

Tegen Bochum maakte ook Thomas Buitink zijn eerste minuten van het seizoen. De 23-jarige spits scheurde liep in mei vorig jaar een kruisbandblessure op, toen hij als huurling van Fortuna Sittard tegen Vitesse speelde.

Sturing

Vitesse kan het duo de komende maanden goed gebruiken. De Arnhemmers zijn hekkensluiter in de eredivisie. Van de laatste zes competitiewedstrijden voor de winterstop gingen er vijf verloren.

Davy Pröpper komt het veld in tegen Bochum

Tijdens die serie stapte trainer Phillip Cocu op. Clubicoon Edward Sturing moet Vitesse als interim-coach voor degradatie zien te behoeden. De club speelt sinds 1989 onafgebroken in de eredivisie.

Vitesse hervat het seizoen volgende week zondag met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Vier dagen later speelt de ploeg van Pröpper opnieuw thuis tegen de Amsterdamse amateurclub AFC in de achtste finales van de KNVB-beker.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl