B-ploeg Ajax verliest van Hannover, Feyenoord lijdt oefennederlaag tegen Mainz

Feyenoord heeft een oefenduel met het Duitse Mainz met 2-1 verloren in het Spaanse Marbella. De wedstrijd bestond uit vier delen van een half uur, zodat alle selectiespelers van beide teams minuten konden maken.

Arne Slot begon de wedstrijd met zijn sterkste elf, maar dat gezelschap had het knap lastig met Mainz. Na een half uur kwamen de Duitsers op 1-0, waarna kort voor rust een tweede tegengoal binnen dwarrelde. Justin Bijlow ontbrak bij Feyenoord omdat hij eerder deze week ziek was.

Ondertussen werd het meermaals onvriendelijk tussen de twee teams, die toch lang met elkaar opgescheept zaten. Voor rust liepen de gemoederen twee keer flink op en waren er opstootjes.

Na rust verving Slot zijn gehele elftal en kregen vooral jongelingen de kans. Middenvelder Thomas van den Belt maakte nog een doelpunt, maar een gelijkspel zat er niet meer in.

Feyenoord hervat de competitie volgende week zondag. Dan spelen de Rotterdammers thuis tegen NEC.

B-keuze Ajax onderuit

Ook Ajax leed een oefennederlaag tegen een Duitse tegenstander. In een wedstrijd van een uur gingen de reservespelers van trainer John van 't Schip met 3-0 onderuit tegen Hannover 96, de nummer acht van de Tweede Bundesliga.

Bij Ajax stond Ar'Jany Martha op basis op linksachter. Dat laatste betekent dat Borna Sosa morgen met de A-keuze meedoet. Ajax speelt dan opnieuw tegen Hannover.

Het lukte de Amsterdammers niet om tot kansen te komen. Hannover had weinig moeite met Ajax en passeerde doelman Gerónimo Rulli driemaal. Voor de Argentijnse keeper waren het de eerste speelminuten sinds hij begin dit seizoen geblesseerd raakte.

De technische mensen van Ajax: Jan van Halst, Marijn Beuker en Kelvin de Lang langs de kant

Ajax begint volgende week zondag (14.30 uur) aan de tweede helft van de competitie met de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles.