Mathieu van der Poel
NOS WielrennenAangepast

Van der Poel en Van Empel excelleren met lange solo's in Koksijde

Wereldkampioenen Mathieu van der Poel en Fem van Empel hebben beiden met overmacht de Duinencross in Koksijde op hun naam geschreven. Zowel Van der Poel als Van Empel ging er in de eerste ronde vandoor en hield de concurrentie ver achter zich.

Bij de mannen was het voor Van der Poel zijn negende zege in negen wedstrijden. Zijn landgenoot Pim Ronhaar werd op 1.20 minuut achterstand knap tweede, zijn Belgische rivaal Wout van Aert moest 1.43 toegeven en werd derde.

Van der Poel trok na vijf minuten al ten aanval en reed vervolgens onbedreigd naar de zege.

Onewomanshow Van Empel

Bij de vrouwen was het wedstrijdbeeld vrijwel hetzelfde. Van Empel besloot er meteen vanaf de start een onewomanshow van te maken en haar solo eindigde pas vijf rondes later op de finishlijn. Het was haar veertiende zege in zestien veldritten van dit seizoen.

De strijd om de tweede plaats was nog wel spannend: Lucinda Brand won de sprint van Ceylin del Carmen Alvarado. Beide Nederlandse rensters kwamen 39 seconden na de winnares over de streep.

Van Empel ging van start met twee hechtingen in haar linkerknie vanwege een wond die ze had opgelopen tijdens een val bij de wedstrijd in Baal op Nieuwjaarsdag. "Dat was even schrikken, maar ik heb het goed afgedekt en ben blij dat ik er vol voor kan gaan", zei ze voor de start.

In de derde ronde was het even schrikken toen ze na een fietswissel onderuit ging bij het opstappen. De klap werd echter opgevangen door haar rechterknie, die nog ongeschonden was, en de schade viel mee.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl