NOS SportAangepast

Teruggekeerde Nadal in kwartfinales Brisbane, waarschuwing na toiletbezoek

Nadal wint ook tweede wedstrijd bij rentree in Brisbane

Tennisser Rafael Nadal heeft zich zonder al te veel moeite geplaatst voor de kwartfinales van het ATP-toernooi in Brisbane. Tegen local hero Jason Kubler, geboren in de derde stad van Australië, werd het anderhalve week voor de Australian Open 6-1, 6-2 voor de Spanjaard.

Nadal maakte dinsdag zijn rentree na bijna een jaar blessureleed en had het toen best lastig met de Oostenrijker Dominic Thiem. Tegen Kubler liet de voormalig nummer één van de wereld er vanaf het begin geen gras over groeien.

Binnen een mum van tijd had Nadal zijn eerste break te pakken en stond het 3-0. Kubler, de nummer 63 van de wereld, leek daarna zijn eigen game te winnen, maar na enkele deuces trok Nadal met een fraaie backhandsmash ook de vierde game naar zich toe.

Jason Kubler was voor de wedstrijd nog goedgemutst

Nadat Kubler zich bij een stand van 5-0 had laten behandelen aan een pijnlijke arm wist hij eindelijk zijn eerste game binnen te slepen. De Australiër leek daarna door te drukken, kwam op een 40-0 voorsprong in de game van Nadal, maar die liet daarop zien nog altijd over zijn nooit aflatende vechtlust te beschikken.

De Spanjaard maakte vijf punten op rij en besloot daarmee de eerste set in stijl.

Toiletbezoek

De toeschouwers moesten even wachten voordat de tweede set begon, omdat Kubler zich weer moest laten behandelen en Nadal iets te lang deed over zijn toiletbezoek. Het leverde de Spanjaard een waarschuwing op die hij lachend ontving.

Na afloop zei hij: "Het is heel benauwd hier in Brisbane, ik moest me helemaal omkleden. Toen ik terugkwam, hoorde ik dat ik vier seconden te laat was. Ik weet het, ik ben langzaam."

Nadal krijgt officiële waarschuwing, omdat hij te lang op toilet zat

Nadal brak Kubler op love en werkte daarna gestaag zijn voorsprong uit. Bij 3-1 in het voordeel van Nadal werkte de Spanjaard nog een breakpoint weg en toen hij Kubler op 4-2 nogmaals brak was het verzet van de Australiër definitief gebroken.

Op zijn tweede matchpoint besloot Nadal met een strakke backhandwinner vervolgens de wedstrijd.

Thompson door na walk-over

In de kwartfinales treft Nadal een andere Australiër. Jordan Thompson, de nummer 58 van de wereld, hoefde niet in actie te komen tegen de als vierde geplaatste Ugo Humbert. De Fransman trok zich terug vanwege koorts en maagklachten.

"Bij het ontbijt kon hij niks doorslikken", aldus zijn coach Jérémy Chardy. "Hij heeft al twee dagen niets meer kunnen eten en is waarschijnlijk uitgedroogd, we willen niet dat hij geblesseerd raakt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl